BiH

Mostarski biciklisti otišli za Vukovar

Biciklistička karavana prijateljstva “Mostar – Vukovar”, krenula je jutros ispred Doma Herceg Stjepana Kosače u Mostaru. Do Vukovara će 35 biciklista pauzirati u Kiseljaku gdje je planiran doček sutra u popodnevnim satima.

Mostarski biciklisti otišli za Vukovar - Haber.ba

– Nadamo se lijepom vremenu i tokom karavane. Svi su spremni, očekuju nas u Žepču, u Kiseljaku… Jedina želja u ovom trenutku je da nam put prođe bez problema. Ide ukupno 35 biciklista. Ovo j enajveća karavana za Vukovar dosad. Još prije mjesec ipo smo morali blokirati prijave zbog velikog interesovanja, s obzirom da je broj mjesta u autobusu kojim ćemo se vratiti, ograničen. Imali smo veliku podršku više gradova. Jučer su nam se pridružili biciklisti iz Hrvatske. U Vukovaru će nas na svečanoj večeri dočekati gradonačelnik. Petog dana boravka tamo ćemo posjetiti i Borovo selo, rekao je mostarski biciklista Toni Zorić.

Prije polaska za Vukovar, mostarski biciklisti zapalili su svijeću pored spomenika na trgu Rondo, te i na taj način odali poštu svima koji su nevino stradali u proteklom ratu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Mostarski biciklisti otišli za Vukovar – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh