BiH

Više od hiljadu vjernika na iftaru na Musali

Svečanosti i iftaru u noći Lejletu-l-kadr u Mostaru osim više od hiljadu vjernika prisustvovali su i vijećnici klubova Srba i Hrvata u Gradskom vijeću, te gradonačelnik Mario Kordić.

Iftar i koncert su organizovani u sklopu manifestacije “Ramazan u Mostaru”, čiji su organizatori Medžlis Islamske zajednice Mostar, BZK Preporod, te Grad Mostar.

Ovdje je večeras preko hiljadu građana Mostara – najmultietničnijeg grada u našoj zemlji. Sve je ujedno i lijepa poruka svima u našoj zemlji da je suživot poželjan i itekako moguć u Bosni i Hercegovini. Ponosni smo na djecu koja čine horove osnovnih škola Mostara, a koje će nastupiti u kulturno-zabavnom dijelu programa, izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić.

Organizatori su istakli i kako su ponosni na odaslane poruke mira, tolerancije i značaja ramazana. Zbog iftara i koncerta saobraćaj je u dijelu Mostara bio potpuno obustavljen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh