BiH

Tri ratna broda NATO-a stigla u finsku luku Turku

Tri ratna broda NATO-a stigla su u jugozapadnu finsku luku Turku radi obuke sa finskom mornaricom, prenosi Reuters.

ratni bord - Mill.ee

Letonski polagač mina LVNS Virsaitis i lovci na mine, estonski ENS Sakala i holandski HNLMS Schiedam, trenirat će sa dva lovca na mine iz obalne flote Finske, navele su finske odbrambene snage u današnjem saopćenju.

Dvodnevna vježba će pripremiti finske brodove za učešće u snagama odgovora NATO-a i fokusirati se na “protumjere protiv mina i rad u multinacionalnom okviru”, navodi se u saopćenju.

Ova vijest dolazi u trenutku kada Helsinki razmatra mogućnost pridruživanja vojnom savezu usred pojačanih tenzija sa susjednom Rusijom.

Ranije ovog mjeseca, finska premijerka Sanna Marin rekla je da će njena zemlja u narednih nekoliko sedmica donijeti odluku o tome da li će se pridružiti NATO-u. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh