BiH

Američka senatorka zatražila veći angažman NATO-a u Bosni i Hercegovini

Američka senatorka Jeanne Shaheen boravila je sa delegacijom u Briselu gdje su posjetili američku ambasadoricu u NATO-u.

Tokom razgovora, posmatračka grupa iz SAD zatražila je veći angažman NATO snaga u Bosni i Hercegovini, prenosi N1.

“U našim raspravama podijelila sam svoju zabrinutost zbog pogoršanja situacije u Bosni i Hercegovini i nastavljam pozivati naše saveznike u NATO-u da preusmjere pažnju na održavanje mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu”, kazala je senatorka Shaheen.

Podsjetimo, generalni sekretar NATO saveza Jens Stoltenberg najavio je početkom aprila da će Alijansa preduzeti korake kako bi pružila veću podršku Bosni i Hercegovini i Gruziji.

„Za Gruziju bismo mogli da povećamo našu podršku u oblastima oblasti kao što su svijest o situaciji, bezbjedne komunikacije i cyber. Što se tiče Bosne i Hercegovine, mogli bismo da razvijemo novi paket za izgradnju odbrambenih kapaciteta, a pomoć će biti prilagođena, vođena potražnjom i isporučena uz punu saglasnost zainteresovanih zemalja“, rekao je Stoltenberg nakon sastanka ministara vanjskih poslova NATO saveza.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh