BiH

Šefik Džaferović i Željko Komšić nakon Stoca posjetili i Ljubinje

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva Željko Komšić otputovali su nakon Stoca u posjetu i općini Ljubinje koja je također pretrpjela štetu uslijed zemljotresa koji je pogodio šire područje Hercegovine.

Šerik Džaferović i Željko Komšić - Slobodna-Bosna

Džaferović i Komšić već su boravili u Stocu gdje su obišli kuću porodice Sefo u kojoj je tokom sinoćnjeg zemljotresa smrtno stradala Elmira Sefo.
Tokom posjete, Džaferović je naglasio kako se sve može nadoknaditi, ali ne i mladi život koji je ugašen.

“Jedan mladi život je izgubljen, tu ne možemo ništa. Došao sam da porodici izrazim saučešće i poželim brz i uspješan oporavak. Materijalnu štetu ćemo nadoknaditi, već sam razgovarao s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem i ministrom za raseljene osobe Edinom Ramićem što se toga tiče oni će uraditi sve da se ova šteta sanira”, kazao je.

Kada je riječ o stanju u Ljubinju, načelnik ove općine na jugu BiH Stevo Drapić rekao je kako je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava te je naglasio kako je materijalna šteta velika.

“Objekti su pretrpjeli ozbiljnu materijalnu štetu, pogotovo zgrada općine, i pitanje da li će se u njima moći i boraviti i na koji način, jer je ona građena još za vrijeme Austrugarske monarhije” naglasio je Drapić.

Nešto ranije, oglasio se i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je naglasio kako će Općini Ljubinje biti upućeno 500.000 KM kao vid hitne pomoći za saniranje štete prouzrokovane zemljotresom. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh