BiH

Džaferović: Sanirat ćemo kuću porodice Sefo, ostaje žal za mladim životom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić stigli su u Stolac i posjetili kuću u kojoj je stradala 27-godišnja Elmira Sefo, djevojka koja je zadobila teške povrede u porodičnoj kući nakon što se na nju obrušila ogromna stijena.

Šefik Džaferović - N1

Džaferović je nakon toga kazao da je veoma teška situacija i da je jedan mladi život izgubljen.

“I tu ne možemo ništa. Došao sam da porodici koja je također povrijeđena izrazim saučešće, poželim brz oporavak, a materijalnu štetu ćemo nadoknaditi. Ja sam razgovarao jutros i sa federalnim premijerom i ministrom za izbjeglice i raseljena lica i oni će uraditi sve da se ova šteta sanira. To je, između ostalog i njihova poruka”, poručio je Džaferović.

Sa Džaferovićem je porodičnu kuću u kojoj je stradala mlada Elmira obišao i Željko Komšić koji je članove porodice prije dolaska u Stolac posjetio u bolnici u Mostaru.

Izrazio im je saučešće i poželio oporavak uz želje da smognu snage u bolu zbog gubitka voljene osobe.

On je ranije, prije posjete uputio telegram saučešća ovoj porodici.

Podsjetimo, Elmira Sefo je 27-godišnja djevojka koja je sinoć u bolnici “Safet Mujić” u Mostaru preminula uslijed teških povreda koje je zadobila u porodičnoj kući na koju se obrušila ogromna stijena.

Članovi njene porodice, roditelji i sestra, zadobili su lakše povrede te su zadržani u bolnici. prneosi “novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh