BiH

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu u posjeti Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu brigadna generalica Pamela McGaha sastala se danas sa generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem.

Pamela McGaha , Osman Mehmedagić / PR -Haber.ba

Tokom svoje prve posjete Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH generalica McGaha se upoznala sa radom Agencije, dosadašnjim rezultatima i planovima za naredni period.

Također, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji Agencije sa NATO štabom u Sarajevu u okviru svojih nadležnosti.
Izraženo je obostrano zadovoljstvo posjetom i razmijenjenim informacijama u oblasti sigurnosti s posebnim osvrtom na dešavanja u Ukrajini.

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu je potvrdila podršku institucijama Bosne i Hercegovine u pogledu provođenja reformi odbrambenog i sigurnosnog sektora i osiguranju sigurnosti i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Generalni direktor OSA-e poželio je uspješan mandat generalici McGaha te je još jednom izražena želja za nastavkom odlične saradnje između Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i NATO Štaba u Sarajevu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh