BiH

Ambasada SAD-a o prijetnjama Schmidtu: Odbojno i neopravdano

U Banjoj Luci jučer je održan skup pod nazivom “Sloboda” koji je navodno organizirala Boračka organizacija RS.

Ambasada SAD

Tokom skupa, pojedini prisutni pjevali su pjesmu u kojoj su pozivali na ubistvo visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Povodom tog skandaloznog događaja, oglasila se i Ambasada SAD na Twitteru.

“Sjedinjene Države podržavaju slobodu govora i mirno okupljanje. Po svemu sudeći, većina građana koji su se okupili u Banjoj Luci na takozvanom protestu ‘Sloboda’ odgovorno je koristila ova prava.

Nažalost, iz videosnimka događaja jasno je i da drugi nisu, uključujući i one koji su izveli pjesmu u kojoj se prijeti nasiljem prema visokom predstavniku.

Kakvo god mišljenje o visokom predstavniku, prijetnje nasiljem protiv njega u bilo kom obliku, uključujući pjesmu, su odvratne i neopravdane. Ispravna reakcija zrelog i odgovornog političkog lidera kada se suoči s ovakvim ponašanjem je da ga osudi i preduzme korake da ga zaustavi, a ne oprosti”, poručili su iz Ambasade SAD, prenose Vijesti .


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh