BiH

Povezano s vikendom: U Federaciji BiH neradni dani 1., 2. i 3. maj

Zakonom o praznicima, koji se na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o preuzimanju i primjenjivanju saveznih zakona, odnosno Zakona o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom, primjenjuje kao federalni zakon, određeno da je Prvi maj međunarodni praznik rada i da se obilježava dva dana (1. i 2. maja).

Roštilj - Ilustracija/Faktor.ba

Iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike kažu da je istim zakonom propisano da ukoliko jedan od dana, u koje se slavi Prvi maj, padaju u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana, saopćeno.

U skladu s navedenim, a s obzirom da 1. maj 2022. godine pada u nedjelju, iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike saopćeno je da su neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine nedjelja 1. maj, ponedjeljak 2. maj i utorak 3. maj 2022. godine.

Na dane praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe ne rade. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh