BiH

Reis Kavazović se oglasio o ekshumaciji tijela Muamera Zukorlića

Podržavam nastojanja porodice s namjerom da se istraže sve okolnosti i utvrde stvarni uzroci njegove iznenadne smrti.

Husein-ef. Kavazović - Mina

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein-ef. Kavazović danas je izdao zvanično saopćenje povodom ekshumacije tijela bivšeg sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti.

– Podržavam nastojanja porodice rahmetli Muamera Zukorlića, člana Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, i bivšeg dugogodišnjeg muftije i predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, s namjerom da se istraže sve okolnosti i utvrde stvarni uzroci njegove iznenadne smrti. Kako postoje sumnje da smrt rahmetli Muamera Zukorlića nije nastupila prirodnim putem, već da je bila posljedica trovanja, očekujemo od nadležnih državnih organa da poduzmu sve što je potrebno kako bi se, bez sumnje, utvrdile stvarne činjenice u vezi s tim – saopćio je Kavazović.

Ukoliko se uistinu utvrdi da je smrt Muamera Zukorlića bila posljedica trovanja, reis Kavazović je naveo da je potrebno da se počinioci pronađu hitno i kazne zbog tog “gnusnog čina”.

Podsjetimo, Muamerov sin, Usame Zukorlić, saopćio je na konferenciji za medije da je porodica pronašla dvije laboratorije u inozemstvu gdje su uradili neophodna ispitivanja. Iz jedne laboratorije su, na osnovu dobijenih uzoraka, dobili rezultate da postoji velika vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a iz druge da je osoba otrovana hranom, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh