BiH

OKLOPNO VOZILO U DVORIŠTU PORODICE DODIK: POLICIJA NADGLEDA I LEGITIMIŠE SVE

Policijsko oklopno vozilo “Despot” parkirano je i na ulazu u porodično imanje Milorada Dodika u Bakincima kod Laktaša.

vozilo - hayat

U ovo se uvjerila novinarska ekipa portala Srpskainfo kojoj policijski službenici nisu dozvolili da naprave nekoliko fotografija.

Ispred imanja i na putu koji vodi do posjeda Dodikovih patroliraju policajci MUP-a Republike Srpske, a fotografisanje na cijelom ovom području je zabranjeno.

Ne možemo vam zabraniti da se krećete javnim putem, ali fotografisanje nije dozvoljeno, jer bi se time mogla ugroziti bezbjednost – rekao je novinarima policijski službenik koji nadgleda situaciju na ulazu na imanje.

Policajci legitimišu sve koji se vozilima kreću ka posjedu Dodikovih, uz uputstvo da se ne zadržavaju i ne fotografišu.

Pojačane mjere sigurnosti preduzete su jučer ujutru kada su se pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a i dva oklopna vozila Despot pojavila pred zgradom Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci.

Negdje pred zoru su me obavijestili da ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova su uvjerljive i vjerujem im. Nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio, niti ću – izjavio je Dodik. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh