BiH

MAJKE SREBRENICE ODGOVORILI MARIJIH ZTAHAROVOJ: REŽISERI GENOCIDA U SREBRENICI SU PRESUĐENI

Iz Udruženja Pokret “Majke enklava Srebrenice i Žepe”, nakon objave Zaharove su kazali kako su režiseri genocida u Srebrenici su presuđeni.

Majke Srebrenice - Adam Jones/Wikipedia

Režiseri genocida u Srebrenici su presuđeni, a ako Vam nije poznato, preporučujemo.Vam da pročitate presude ICTY, UN suda kojeg je formiralo Vijeće sigurnosti UN-a i to jednoglasno – kazali su nam.

Podsjećamo, Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, poslala je morbidnu poruku reagujući na izjavu američkog predsjednika Joea Bidena da Putin mora odgovarati za zločine u Buči.

Zaharova se u objavi na svom zvaničnom Facebook nalogu na prilično morbidan način ismijavala sa Bidenovom izjavom, a negirala je pritom, između ostalog, i genocid u Srebrenici.

Odlična ideja, neka počnu s bombardiranjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Također mogu dodati i režisere produkcije u Srebrenici – napisala je Zaharova.
Ovime je aludirala da se u Srebrenici nije dogodio genocid, tj. da je izrežiran, iako postoji sudska presuda koja kaže suprotno, kao i brojna svjedočenja preživjelih Srebreničana.

Mogu tu dodati i trgovinu organima na Kosovu. Kad završe s tim, mogu se pozabaviti i bacanjem nuklearne bombe na Japan, kad su već kod toga – napisala je Zaharova. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh