BiH

Višković Republiku Srpsku predstavio kao “zemlju”

U Zalužanima je u toku obilježavanje Dana policije Republike Srpske, prilikom čega su se prisutnim, osim člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, obratili i Radovan Višković, premijer entiteta RS i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova ovog entiteta.

Radovan Visković- N1

Višković je u obraćanju medijima RS opisao kao državu/zemlju, uprkos tome što je riječ o entitetu u okviru međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine.

“One zemlje kao što je RS koje pod svojom komandom nemaju oružane snage, onda moraju sav fokus svoje bezbjednosti da prebace na ministarstvo unutrašnjih poslova. Vlada RS u kontinuitetu ulaže u Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i to ćemo raditi i u budućnosti. Ovo ministarstvo treba da bude okosnica bezbjednosti”, zaključio je Višković.

Obilježavanju Dana policije RS prisustvuje i Dragan Lukač, koji je ponovio stav Radovana Viškovića, naglasivši da je osnovni zadatak policije očuvati mir.

“Danas je MUP RS garant bezbjednosti RS. To je organizovana snaga koja može da se nosi sa svim predstojećim izazovima koji mogu da se dese u RS. Spremni smo, obučeni i opremljeni za sve moguće izazove. A naš prvi i jedini zadatak je održati mir u ovoj zemlji”, naveo je ministar sigurnosti ovog entiteta. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh