BiH

Objavljeno upozorenje: Narednih dana moguće poplave

Poplave manjeg obima u narednim danima moguće su na području opština Drvar, Gornji Vakuf, Fojnica, Kiseljak, Trnovo, Ilidža i Novi Grad Sarajevo, saopšteno je iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

poplave - N1

“U narednih tri do pet dana prognozira se dostizanje nivoa vodostaja pri kojem je moguće izlivanje rijeka iz korita i plavljenje okolnog terena uz vodotok, posebno na području gornjih tokova rijeka Une, Bosne i Vrbasa”, saopšteno je iz ove agencije.

U saopštenju se napominje da većina hidroloških stanica prognozira rast vodostaja na cijelom vodnom području Save u Federaciji BiH /FBiH/, posebno na gornjem dijelu sliva Une, Bosne, Usore i Drine.

Kako navode u obavještenju o prognozi vanrednog hidrološkog stanja od sutra do 2. aprila, bujični vodotokovi na kojima može doći do povećanja vodostaja u tom periodu su na području gornjeg toka sliva Bosne, odnosno na slivu rijeka Fojnice, Željeznice i Stavnje.

Nadležnim institucijama Agencija savjetuje da prate situaciju na terenu i postupaju u skladu sa ovlaštenjima, a službama koje sprovode mjere i aktivnosti zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara preporučuju pojačan oprez. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh