BiH

Jednoglasno usvojena Rezolucija o BHRT-u, izdata naredba Poreskoj upravi FBiH

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sa 70 glasova “za” usvojili su Rezoluciju o javnom interesu za funkcionisanje BHRT-a. Ovom rezolucijom koju su predložili poslanici Sanela Prašović Gadžo i Irfan Čengić, obavezuje se Poreska uprava FBiH da odblokira račune BHRT-u.

Predstavnički dom - FENA

“Ako srušite BHRT, srušit ćete sistem države”
“Rezolucija se odnosi na to da otvorimo prostor i damo smjernice Poreskoj upravi FBiH da odblokira račune bh. radio-televizije. To je važno prije svega jer je ti RTV koja ima odrednicu državne. Borili smo se u ratu da sačuvamo državu i RTV BiH, i uspjeli smo u tome. Molim vas da ovaj dom pokaže da neće biti saučesnik u rušenju BHRT-a. Ovo je važna kuća i zbog 870 porodica. Radnici proteklih dana razmišljaju kako da prežive dana i kako da daju djeci novac za užinu”, rekla je Prašović Gadžo.

Istakla je kako je ova rezolucija važna i zbog toga što preko repetitora BHRT-a idu sistemi relejne veze OSBiH, policijskih agencija u BiH, državnih institucija i drugih televizija, telekoma itd.

“EP HZHB je ne znajući za te podatke, isključila struju BHRT-u i IDDEEA zaustavila svoj rad jer ide preko repetitora BHRT-a. Ako srušite BHRT srušit ćete sistem države preko koje funkcioniše”, dodala je. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh