BiH

Iz Ambasade SAD oštro kritikovali Dodika: On nepoštuje svoju dužnost

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić dali su saglasnost za angažovanje Oružanih snaga BiH za gašenje požara na području općine Prozor-Rama, a na zahtjev vlasti ove lokalne zajednice.

Ambasada SAD

Član Predsjedništva Milorad Dodik do ovoga trenutka nije dao svoju saglasnost. Povodom toga, oglasili su se i iz Ambasade SAD na zvaničnom Twitter profilu, piše Avaz.

– Nepoštovanje dužnosti je da izabrani zvaničnik ignoriše zahtjeve lokalnih vlasti za pomoć kada dođe do prirodne katastrofe. Lider sigurnost svih građana stavlja na prvo mjesto.

Sramotan je propust određenih izabranih zvaničnika da djeluju kako bi zaštitili živote i imovinu građana ugroženih štetnim šumskim požarima koji trenutno pogađaju Bosnu i Hercegovinu – napisali su na zvaničnom Twitter profilu ambasade SAD uz hashtag “ljudi prije politike”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh