BiH

Komšić uputio telegram saučešća: Albright je bila velika prijateljica BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Josephu Bidenu, porodici, kolegama i prijateljima, povodom smrti Madeleine Albright, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

“Mnogo me rastužila vijest o smrti Madeleine Albright, bivše državne sekretarke SAD-a. Iskreno saosjećam sa Vama, građanima Sjedinjenih Američkih Država, porodicom, prijateljima i kolegama Albright Stonebridge Group, kompanije koju je osnovala prije nekoliko godina. Madeleine Albright će ostati zapamćena kao vrsna diplomatkinja te velika prijateljica Bosne i Hercegovine i drugih zemalja zapadnog Balkana. Albright ćemo posebno pamtiti po doprinosu miru i stabilnosti u BiH tokom i nakon agresije devedesetih godina, kao i po njenom uticajnom kreiranju vanjske politike Zapada u svijetu”, naveo je Komšić u telegramu. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh