BiH

Iz EUFOR-a za “Avaz”: Vojnici koji su stigli pružit će sigurnost, ne postoji prijetnja miru

Podržavanje naših bh. partnera u održavanju sigurnog okruženja je EUFOR-ov ultimativni cilj i novi vojnici koji su došli će podržati EUFOR u ispunjavanju ovog cilja

Iz EUFOR-a su komentirali trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini, te odgovorili na upit “Avaza” o pitanju sigurnosti naše zemlje, te da li postoji opasnost za izbijanje sukoba.

– Trenutno EUFOR ne vidi da postoji prijetnja u održavanju sigurnog okruženja. Podržavanje naših bh. partnera u održavanju sigurnog okruženja je EUFOR-ov ultimativni cilj i novi vojnici koji su došli će podržati EUFOR u ispunjavanju ovog cilja – poručeno je iz EUFOR-a za “Avaz”.

U Bosnu i Hercegovinu je stiglo 500 novih EUFOR-ovih vojnika. Njihova prisutnost na ulicama bh. gradova privlači mnogo pažnje javnosti te dodatno pojačava pomenuti strah građana.

Koji je cilj njihovih pojačanih patrola?

– Međunarodne trupe su u BiH 1996. godine i od tada osiguravaju miran i siguran razvoj zemlje. EUFOR stoga ne razumije zašto bi prisustvo trupa sada dovele do straha.

Vojnici koji su pristigli pružit će sigurnost i povjerenje građanima BiH da je EUFOR posvećen i opredijeljen za sigurno okruženje pojačanim patrolama u zemlji.

Vojnici će, također, biti sposobni da reagiraju na situacije koje bi se mogle desiti u cijeloj BiH – zaključuju iz EUFOR-a za “Avaz”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh