BiH

Komšić, Džaferović i Dodik s Galagerom: Papa Franjo zanima se za stanje u BiH

Sagovornici su konstatirali da su odnosi Bosne i Hercegovine i Vatikana izuzetno dobri i prijateljski, s prostorom za dodatno jačanje i intenziviranje

Galager s clanovima Predsjednistva BiH Dobri odnosi s Vatikanom - Predjesništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su sekretara za odnose s državama Svete Stolice, monsinjora Pola Ričarda Galagera (Paul Richard Gallagher).

Članovi Predsjedništva zahvalili su na materijalnoj, duhovnoj i političkoj pomoći i podršci koju Sveta Stolica, već trideset godina, upućuje bh. građanima, te što u svom djelovanju zagovara međureligijski dijalog, toleranciju i ravnopravnost pripadnika svih konfesija.

Papa Franjo pokazuje veliko zanimanje za društveno-političku situaciju u Bosni i Hercegovini i snažno podržava suživot u BiH, ističući da su različitosti bogatstvo, prenio je Galager.

Razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, njenom EU putu za koji postoji koncenzus, kazano je, te o demografskoj situaciji i bh. društvu općenito.

– Na kraju sastanka sagovornici su konstatirali da su odnosi Bosne i Hercegovine i Vatikana izuzetno dobri i prijateljski, s prostorom za dodatno jačanje i intenziviranje.

Galager je u četverodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, a posjetit će tri sjedišta biskupa, u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, gdje će u katedralama slaviti mise za mir, pravdu, pomirenje i napredak, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh