BiH

Ovo su trenutne cijene namirnica u sarajevskom tržnom centru: Pogledajte koliko koštaju brašno, ulje, riža, jaja, kafa…

Ono što građane najviše zanima jesu cijene osnovnih životnih namirnica

Posljednjih sedmica je zabilježeno veliko “divljanje” cijena osnovnih životnih namirnica. Ekonomski analitičari to usko vežu uz rat koji bjesni u Ukrajini, odnosno agresiju Rusije na ovu zemlju, a posljedice sukoba na tlu Evrope se već osjećaju,piše Avaz.

Ono što građane najviše zanima, jesu cijene osnovnih životnih namirnica.


Poluprazne police na kojima stoji brašno

Treba reći da su police s brašnom poluprazne. Primjetni su i dugi redovi, no treba uzeti u obzir da je i nedjelja, odnosno neradni dan koju mnogi koriste za odlazak u kupovinu.

Krenimo redom.

Kilogram brašna 1,95 KM. Pakovanje pšeničnog brašna od 25 kilograma od dva različita proizvođača košta 24,40 KM a ono skuplje 27,60 KM. Kilogram riže 3,95 KM.

Pakovanje 15 jaja 4,30 KM. Litar ulja 3,80 KM. Pakovanje maslaca od 250 grama 6,75 KM, pakovanje rezanaca od 400 grama 3,55 KM. Maslo biljni mrs od 1,7 kilograma košta 15,25 KM.

Pola kilograma kafe po akcijskoj cijeni košta 7,95 KM. Također, pola kilograma kafe koja nije po akcijskoj cijeni je 8,45 KM ili u drugom slučaju 8,50 KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh