BiH

NA RASPRAVU O BIH U BRISEL IDU ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA, SCHMIDT, SATTLER I ČOVIĆ

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović i Milorad Dodik, članovi Predsjedništva BiH, iduće sedmice boravit će u Briselu. Međutim, lista putnika za Brisel tu se ne završava.

Članovi Predsjedništva će, kako je jučer objavio Radio Slobodna Evropa (RSE), prisustvovati debati u Vanjskopolitičkom komitetu Evropskog parlamenta (EP) o situaciji u BiH.

U Brisel, kako saznaje Faktor, putuje i Dragan Čović, predsjedsjedavajući Doma naroda BiH i predsjednik HDZ-a, koji je navodno povukao HDZ-ove veze u Evropskom parlamentu, preko Evropske pučke stranke, kako bi mu bilo omogućeno prisustvo.

Debati Vanjskopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta (EP) trebali bi prisustvovati još i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt te Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Domaći i međunarodni zvaničnici u BiH u Briselu bi trebali boraviti 14. i 15. marta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh