BiH

BIHAMK: Neophodan oprez zbog poledice na putevima u višim predjelima

Iz BIHAMK-a poseban oprez savjetuju u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja

Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa vozače iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) pozivaju na oprezniju vožnju.

Poseban oprez savjetuju u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima: Srebrenik – Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh