BiH

Džaferović: BiH je danas mnogo jača nego što je bila

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović danas je prisustvovao okruglom stolu povodom 30 godina nezavisnosti BiH, te izložbi pod nazivom “Tri decenije nezavisnosti BiH“. Tom prilikom je kazao da BiH je danas, poslije 30 godina proglašenja nezavisnosti, mnogo stabilnija i jača nego što je bila.

Šefik Džaferović - FENA

“Istovremeno sa odbranom BiH, počevši od njene nezavisnosti, odbrane agresije, izgradnje postdejtonske BiH, išao je i napad na istinu i svega što se dešavalo u BiH. Vrlo je važno da je Arhiv Federacije BiH u sklopu obilježavanja 30 godina nezavisnosti BiH organizirao ovu izložbu i da se pisanim riječima i dokumentima pokaže šta je bilo prije referenduma, za vrijeme i poslije referenduma, odnosno poslije proglašenja nezavisnosti. BiH ne treba ništa više ni manje od istine. Samo istina se nikada nije dala pogaziti i ova današnja manifestacija je dokaz da istinu nije moguće zaobići”, rekao je Džaferović.

Dodao je da istina treba da bude u interesu svih nas. Naglasio je i da je danas BiH snažnija i jača, te da su mnogo slabije snage koje su atakovale na BiH.

“BiH ide naprijed, ona imam svoju perspektivu i tako će biti do sudnjega dana“, zaključio je Džaferović.

Prošlo je 30 godina od referenduma za nezavisnost BiH. Većina građana i građanki Bosne i Hercegovine tada su se na referendumu opredijelili za nezavisnu državu ravnopravnih građana, naroda BiH – muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive. Sutra 1. marta obilježava se Dan nezavisnosti BiH. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh