BiH

SNSD-ov poslanik Srđan Mazalica podržao Rusiju

Srđan Mazalica, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) i član Glavnog odbora Političkog vijeća SNSD-a, podržao je danas Rusiju koja je u jutarnjim satima napala Ukrajinu.

Srđan Mazalica - Buka

Mazalica je tom prilikom na Twitteru poslao poruku, a iako nije konkretno naveo kome je ona upućena, iz konteksta se može vidjeti da se obratio Zapadu i optužio ga za trenutno stanje u Ukrajini, a svrstao na stranu Rusije.

“Pravo jačeg, prijetnja, sila. Sami ste to uveli kao praksu i način ponašanja. Međunarodno pravo bacili u blato. Sad dok smislite bolji poziv, osudu i sankcije, Rusi su već na Dnjepru. Ne u Vijetnamu, Afganistanu, Iraku. Na svojoj zemlji, tlu i otadžbini. Nemate moralno pravo da sudite”, rekao je Mazalica.

Podsjetimo, da je i lider SNSD-a Milorad Dodik ranije poručio da Bosna i Hercegovina treba ostati neutralna u ovoj situaciji sa Ukrajinom te da on neće dozvoliti da se država prikloni sankcijama Rusiji ukoliko se to od nje bude tražio.

Sven Alkalaj, ambasador BiH pri UN-u se pridružio zajedničkoj izjavi EU o rusko-ukrajinskoj krizi, na šta je također Dodik imao komentar te poručio da je to uradio bez ovlaštenja. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh