BiH

Josep Borrell: Ministri će morati odlučiti kako izbjeći raspad BiH

“Imamo dvije vruće teme – Rusija i Ukrajina s jedne, te Bosna i Hercegovina s druge strane.

Josep Borrell - Twitter

Nemojte zanemariti značaj onoga što se dešava u BiH. To će biti značajan dio našeg današnjeg astanka jer jača nacionalistička i separatistička retorika u toj državi, što ugrožava stabilnost, pa čak i integritet BiH.

Ministri će morati odlučiti kako zaustaviti ovu dinamiku u BiH i izbjeći njen raspad”, upozorio je visoki predstavnik za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku i šef Evropske diplomatske službe Josep Borrell.

Prije početka današnjeg Vijeća za vanjske odnose EU (FAC) on je u razgovoru s novinarima istakao da je stanje u našoj zemlji kritično.

“Ministri će morati donijeti neke odluke u vezi s ovim”, istakao je.

Borell je, govoreći o Ukrajini, naglasio da su spremne sankcije protiv Rusije, piše Politički.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh