BiH

Poruka majke malene Džene: Primorani smo izaći na ulicu i tražiti pravdu

Uoči današnjih protesta za malu Dženu Gadžun u Sarajevu, u 14 časova, roditelji djevojčice su se oglasili na Facebook stranici.

Roditelji Džene Gadžun - Screenshot

“Tri mjeseca od smrti naše djevojčice Džene Gadžun, primorani smo izaći na ulicu i tamo tražiti pravdu. Nezadovoljni dosadašnjim radom Tužilaštva Kantona Sarajevo, odlučili smo se na ovaj korak kako bi jasno i glasno rekli da više ne želimo čekati”, napisala je majka Amila na Facebook stranici Protesti Pravda za Dženu.

Prije dva mjeseca kompletiran je i nalaz obdukcije, koji je dostavljen Tužilaštvu Kantona Sarajevo, međutim, mi do dana današnjeg nemamo apsolutno nikakvih infomacija, dodaje majka.

“Šta je pokazao obdukcioni nalaz, šta je uzrok smrti naše djevojčice, hoće li i kada biti otvorena istraga, ko je odgovoran?”, pitanja su na koje odgovore traže majka Amila i otac Muris, ali i svi koji ih podržavaju.

Njihov advokat Almin Dautbegović smatra stav kantonalnih tužilaca neuobičajenim, te je najavio obraćanje Federalnom tužilaštvu i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH

“Čekali smo i previše. Ne želimo doživjeti sudbinu porodica koje godinama čekaju na pravdu“, poruka je uoči protesta.

Podršku porodici Džene Gađun koja danas u 14 časova u Sarajevu održava proteste mirnom šetnjom do Tužilaštva Kantona Sarajevo pružiće i porodica Memić koja već šestu godinu traži istinu o sinu Dženanu. Porodica Nadin Smajlović također je uz roditelje Džene.

Podsjetimo, dvoipogododišnja Džena Gadžun preminula je 14. novembra nakon kobne rutinske operacije oka u privatnoj poliklinici – stomatolaškoj ordinaciji, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh