BiH

Uhapšena jedna osoba zbog otmice muškarca na Dobrinji

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U službene prostorije Četvrte PU u Sarajevu sinoć je oko 22 sata pristupio A.O. iz Sarajeva i prijavio da je istog dana oko 17 sati, ispred TC Merkator, općina Novi Grad, od strane dva NN lica fizički napadnut i uz prijetnju pištoljem primoran da uđe u putničko motorno vozilo marke “Audi A6”.

Oni su ga vozili do naselja Krivoglavci, općina Vogošća, gdje je uspio izaći i pobjeći iz vozila.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se od A.O. zaprimi usmena prijava na zapisnik, zbog postojanja osnova sumje da je počinjeno krivično djelo iz člana 179. KZ F BiH (Protupravno lišenje slobode).

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Avaz” saznaje da su policijski službenici Četvrte PU – Uprave policije MUP-a KS danas oko 16.00 uhapsili jedno lice koje se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Radi se o osobi inicijala J.H.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh