BiH

ZBOG SNIJEGA OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ, ZIMSKE SLUŽBE PONOVO IZNENADIO, VOZAČI OPREZ

Zbog novih sniježnih padavina koje su zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, vozi se po zasniježenom kolovozu.

snijwg - hayat

Posebno je otežano kretanje na putevima u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima zemlje, gdje na kolovozu ima snijega i poledice. Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na snazi je zabrana saobraćanja preko planinskog prevoja (Lanište) Ključ-Bosanski Petrovac i (Ripač) Bosanski Petrovac- Bihać.
Na planinskom prevoju Karaula (Olovo-Kladanj) za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. prneosi 2Hayat“.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić obustavljen je saobraćaj za šlepere i teretna vozila sa prikolicom. Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh