BiH

Usvojena inicijativa: Porodilje u TK, kao i u KS, trebale bi primati 1.000 KM

Skupština TK usvojila je danas inicijativu Kluba Demokratske fronte kojom su majke porodilje sa područja TK izjednačene sa porodiljama u Kantonu Sarajevo.

Trudnoca - Nezavisne.com

„Ovom prilikom želim izraziti zadovoljstvo jednoglasno usvojenom inicijativom koju sam predložio u ime Kluba DF kojim Tuzlanski kanton izjednačava iznos naknade za majke nakon porođaja, sa majkama porodiljama iz Kantona Sarajevo. Ovom inicijativom i naše majke porodilje će usvojenom inicijativom primati iznos od hiljadu konvertibilnih maraka (1.000 KM) u vremenskom periodu od godinu dana (12 mjeseci) nakon poroda. Inicijativa se odnosi i na majke porodilje bez obzira da li su u radnom odnosu ili ne!“, objavio je Mahir Mešalić, zastupnik DF-a u Skupštini TK.

Mešalić je naveo da Vlada TK bi trebala već iduće sedmice hitno donijeti Odluku u skladu sa usvojenom inicijativom Kluba Demokratske fronte u Skupštini TK. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh