BiH

U SCC-u tokom vikenda vakcinisano 867 osoba, samo u nedjelju njih 437

“Uz 430 vakcinisanih jučer, na ovom punktu tokom vikenda vakcinisano je ukupno 867 osoba”, saopšteno je iz KS.

Veliki interes Sarajlija za vakcinaciju u SCC-u - Twitter

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv COVID-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo (KS) organizirao je akciju “Vakcinacija prema građanima”, u okviru koje je danas u Sarajevu na punktu u Sarajevo City Centeru (SCC) aplicirano 437 doza, javlja Anadolu Agency (AA).

“Uz 430 vakcinisanih jučer, na ovom punktu tokom vikenda vakcinisano je ukupno 867 osoba”, saopšteno je iz KS.

Građanima su na raspolaganju bile vakcine Pfizer, Sinopharm, Moderna i Sinovac za prvu, drugu i treću dozu.

Vakcinacija u tržnim centrima počela je 6. novembra prošle godine, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u KS, ukupno je na ovaj način vakcinisano oko 11.000 osoba.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo odvija se radnim danima i u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh