BiH

Posljednji dan pregovora u Neumu, epilog bi trebao biti poznat danas popodne

Medijatori Metju Palmer i Angelina Ajhorst su na jučerašnjoj konferenciji istakli da su optimistični

Danas je u Neumu posljednji dan pregovora o izmjenama Izbornog zakona. Epilog pregovora, koji traju od četvrtka trebao bi biti poznat popodne.

Medijatori Metju Palmer (Matthew) i Angelina Ajhorst (Eichhorst) su na jučerašnjoj konferenciji istakli da su optimistični,piše Avaz.

– Veoma su konstruktivni. Možete vidjeti i osjetiti da se intenzivno radi. Osjetimo da postoji ozbiljna posvećenost da se nađu rješenja za ključna pitanja – poručila je jučer Ajhorst.

BIH
Ajhorst i Palmer o pregovorima u Neumu: Veoma konstruktivni razgovori, ostvaruje se napredak
29.01.2022 u 14:58
Palmer smatra da je posebno dobar posao uradila grupa koja radi na integritetu izbornog procesa.

I visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) istakao je da je optimista i da misli da su konstrultivni razgovori na dobrom putu.

– Izborni zakon sa kojim se slože svi, koji uključuje uravnoteženu zastupljenost svih konstitutivnih naroda u državnim institucijama, kao i uvažavanje Ostalih, poštujući volju birača, bit će prihvaćen. Nadam se da će iz Neuma stići dobre vijesti za poboljšanje Izbornog zakona – poručio je Šmit.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh