BiH

Deset godina od odlaska profesora Nijaza Durakovića

Objavio je 16 knjiga i više od 200 studija i istraživačkih radova. Obnašao je funkcije predsjednika SKBiH, predsjednika SKBiH – SDP

Nijaz Duraković - Nap

Na današnji dan navršava se deset godina od smrti prof. dr. Nijaza Durakovića, prvog predsjednika SDP-a BiH i ratnog člana Predsjedništva RBiH.

Nijaz Duraković je rođen u Stocu 1949. godine, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Studij sociologije završio je 1971., magistrirao 1975., dok je 1979. godine doktorirao.

Objavio je 16 knjiga i više od 200 studija i istraživačkih radova. Obnašao je funkcije predsjednika SKBiH, predsjednika SKBiH – SDP, predsjednika SDP-a BiH.

Osim toga, predavao je i na Fakultetu političkih nauka na predmetima “Uporedni politički sistemi” i “Međunarodni odnosi”. prneosi “Depo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh