BiH

Konaković: Lakše je bilo ostati kući i kritikovati, dolazak u Neum je prava odluka

Predsjednik stranke Narod i pravda (NiP) Elmedin Konaković oglasio se iz Neuma gdje učestvuje na pregovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Elmedin Konaković - Pressmedia.ba

Na početku kolegama koji su odbili pregovore poručuje: “Lakše je bilo ostati kući i kritikovati. Naš izbor je, kao i obično, teži put. Dolazak u Neum je prava odluka.”

Dalje kaže da je NiP svoje stavove o budućnosti BiH rekao u lice prijateljima iz američke i EU administracije, kao i liderima HDZ-a i SDA.

“Naša borba za više građanskog u uređenju BiH je javna stvar, nije nikakva tajna. Naša borba za fer i poštene izbore jedan je od prioriteta. Govorimo o realnim rješenjima, ne pričamo bajke i ne skupljamo jeftine političke poene”, dodao je.

Lider NiP-a kaže da od svojih principa ne odustaje i da je previše toga na političkoj sceni u našoj domovini.

Podsjetimo, u Neumu se vode pregovori o reformi Izbornog zakona BiH, a politički lideri, eksperti i strane diplomate u ovom bh. gradu na moru će ostati i tokom vikenda – u potrazi za rješenjem.

Pozivu se nisu odazvali SDP, Naša stranka i Demokratska fronta. prneoi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh