BiH

Poruka Palmera iz Neuma: Ne želimo uzalud trošiti ničije vrijeme

Specijalni izaslanik SAD za izbornu reformu Matthew Palmer obratio se danas prisutnim novinarima u Neumu.

Mathew Palmer - N1

U pauzi tokom pregovora oko izmjena izbornog zakona, Palmer je, između ostalog, kazao da “je mnogo posla pred nama, ali da smo dobro počeli”.

“Meni je drago da mogu priliku biti ovdje u Neumu i da razgovaramo o vrlo važnim temama, kao što je jačanje integriteta izbornog proces

U svakom slučaju, nama je vrlo drago da imamo priliku razgovarati u ovom format. Mnoge stvari će se naći na stolu, neke su teže od drugih.

Osim političkih lidera, diskusiji su se priključili i eksperti koji će nam pomoći da riješimo neka tehnička pitanja.

Lideri i eksperti su se oklupili oko istog cilja, kako bi se postigao dogovor, koji bi se u konačnici trebao predstaviti parlamentu i dobiti većinski dio glasova.

Mnogo je posla još pred nama, ali dobro smo počekli”, kazao je Palmer.

Uslijedila su pitanja novinara.
“Mislim da je atmosfera vrlo pozitivna i ozbiljna. Mnogo je problema koje treba riješiti”, kazao je Palmer.

“Mi nismo nikako zainteresovani da uzalud trošimo bilo čije vrijeme, da ne postoji nada da ćemo riješiti ove probleme, ne bismo bili ovdje. Imamo nadu da će naša rješenja dobiti parlamentarnu podršku. Da ne vjerujemo da je sve ovo moguće, ne bismo danas bili ovdje.

Ovo svakako ne znači da će biti lako riješiti ove teme”, dodao je Palmer. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh