BiH

Predmet “David Dragičević”: Sutra izricanje presude policajcima PU Banja Luka

Osnovni sud u Banjaluci izreći će u četvrtak, 27. januara, presudu u predmetu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka zbog sumnje da su počinili krivično djelo “Sprječavanje dokazivanja”, tj. zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića. Danas je održano ročište na kojem su iznesene završne riječi. Ročištu je prisustvao i Davidov otac Davor Dragičević koji je kazao kako će “presuda biti oslobađajuća”.

Davor Dragičević - 6yka.com

“Kao što smo i očekivali, kao što sam i rekao, udruženi zločinački poduhvat, organizovani kriminal, evo još jedan dokaz, presuda je davno napisana, sutra će biti u 14 časova saopštena, to je oslobađajuća presuda. Naravno kada je tu tužilac koji zataška ubistvo Dalibor Vrećo, a i sve ove institucije entiteta RS, koje već četiri godine služe za organizovano ubistvo Davida Dragičevića i da se ubice nikada ne pronađu. Presuda za uništavanje krunskog dokaza – Davidovog donjeg veša će biti oslobađajuća. Ovo je samo još jedna potvrda, ovo je davno pripremano, presuda je napisana davno”, poručio je Davor Dragičević.

Davor Dragičević ističe kako sve nade polaže na Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

“Naše nade su na Tužilaštvu BiH i nadam se da će Tužilaštvo BiH prekinuti ovu farsu koja traje četiri godine. Ovo je udruženi zločinački poduhvat, organizovani kriminal, samo s ciljem da se nikada ne pronađu nalogodavci i ubice Davida Dragičevića. Jasno je danas sve bilo u sudnici i na prepoznavanju predmeta dobili smo novu fotografiju gdje stoji Siniša Kojdić, Bojan Karanović i naravno njihov čovjek Đorđe Rađen koji trenutno nije u entitetu. Očekujemo da Tužilaštvo BiH kazni sve koji su učestvovali u organizovanom ubistvu Davida Dragičevića. Nikada nećemo odustati”, istaknuo je Dragičević. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh