BiH

Power poručila građanima: Nema nedodirljivih, ako imate vlast ne znači da možete krasti

Šefica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantha Power pojasnila je protiv koga su usmjerene američke sankcije koje su nedavno nametnute pojedincima u Bosni i Hercegovini.

Samantha Power - Fena

Kako je rekla u razgovoru za Banjaluka.net, američke sankcije nikada nisu usmjerene protiv etničke ili vjerske grupe ili u ovom slučaju bilo kojeg entiteta.

“One su specifično nametnute za korupciju, i za to postoji i dokaz. Korupciju koja prevladava kod određenih pojedinaca u institucijama, nedavno imenovanih. Te sankcije su ciljane i kao što znate nisu samo sankcije protiv pojedinaca i poslovnih subjekata u RS-u, nego i u FBiH”, kazala je Power.

Dakle, dodaje Power radi se o dokazu za postojanje pojave koja je toliko raširena u BiH, korupcije.

“Radi se i o tome da se iskoriste sankcije da se počnemo boriti potiv kulture nedodirljivosti kod ljudi koji misle da zato što imaju moć i vlast da mogu krasti novac. Bez obzira ko ste, gdje živite i u šta vjerujete to ne daje pravo da kradete novac od ljudi”, dodala je Power. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh