BiH

Nakon namirnica, poskupljuje i taksi u BiH: “Nismo mogli više…”

Mostarski taksiji odlučili su se za poskupljenje – od nedjelje je kilometar vožnje taksijem poskupio za 20 pfeninga.

Taxi vozilo - Twitter

Tako će građani umjesto 1,00 KM kilometar vožnje plaćati 1,20 KM.

Kako navode iz taksi firme poskupljenje je minimalno, ali očekivano.

“Poskupilo nam je sve živo; od goriva, filter ulja do ne znam što sve ne. Trpjeli smo čitavu godinu i nismo više mogli”, kazali su za Bljesak.info iz firme ‘Halo taxi’.

Kako navode, novog porasta cijena ne bi trebalo biti, osim ako se dogode nova značajnija poskupljenja.

Mostarski taksisti su složni kako je porast cijena goriva, ali i troškova održavanja vozila razlog zašto je došlo do poskupljenja te su dogovorom utvrdili novu cijenu.

“To je minimalno poskupljenje kako bismo mogli opstati. Sjeli smo i dogovorili se o minimalnom poskupljenju koje neće značajnije utjecati na klijente”, naveli su iz tvrtke ‘Herc taxi’. –

Kako su rekli iz firme ‘Moj taxi’ o poskupljenju razmišljaju, ali ga još uvijek nisu realizirali.

“Razmišljamo o podizanju cijena, ali još uvijek nismo ništa po tom pitanju uradili. Mi smo već bili malo skuplji od drugih kompanija u ovom periodu tako da su oni sada izjednačili cijene s nama pa se to vjerojatno osjeti kod klijenata”, poručili su.

Vozači privatnih taksija najavili su izjednačavanje cijena s vodećim firmama te navode kako su problemi taksista brojni.

“Iako građani misle da smo mi već skuplji od ostalih, činjenica je da većina privatnih taksista kilometar vožnje naplaćuje 1,00 KM. Slijedit ćemo primjer kolega te izjednačiti cijenu”, istaknuo je jedan od privatnih taksista.

Uprkos poskupljenju taksi u Mostaru jedan je od najjeftinijih u bh. gradovima, a kako navode taksisti birali su između poskupljenja i opstanka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh