BiH

Turković se sastala sa Schmidtom, razgovarali o brojnim temama

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine sastala se danas u Sarajevu sa Christianom Schmidtom, visokim predstavnikom u BiH s kojim je razgovarala o brojnim temama.

Bisera Turkovic i Christian Schmidt - Facebook

Turković i Schmidt su razmotrili aktuelnu političku i sigurnosnu situaciju u našoj zemlji, reformske procese na euroatlanskom putu BiH te borbu protiv posljedica pandemije koronavirusa.

Tokom razgovora istaknuta je neophodnost pune funkcionalnosti i efikasnosti Vijeća ministara i državnih institucija, vladavine prava, te da je potrebno što prije vratiti fokus na ispunjavanje reformskih uvjeta i zajednički rad u interesu građana cijele države.

Turković je ukazala na hitnost djelovanja u pravcu ispunjavanja evropskih prioriteta te dostizanja kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh