BiH

Za ulaz u zatvorene objekte na Bjelašnici i Igmanu od sada važi VPT pravilo

Zbog uočenih gužvi i nepoštivanja higijensko-epidemioloških mjera u svim zatvorenim objektima na skijalištima Bjelašnica-Igman, Krizni Štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donijelo je odluku o uvođenju VPT (vakcinisan/prebolovao/testiran) pravila na ulazima u ove objekte.

Bjelašnica - Twitter

Dopušta se organiziranje i većih okupljanja u zatvorenom i na otvorenom, pod uvjetom da veličina prostora omogućava provedbu higijensko-epidemioloških mjera, ali ne više od:

60 osoba u zatvorenom prostoru, odnosno
200 osoba na otvorenom prostoru
Uvjet je da svi imaju:

negativan antigenski test, ne stariji od 24 sata ili PCR test, ne stariji od 48 sati, ili
potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od 4 mjeseca, ili
potvrdu o završenoj vakcinaciji (ne stariju od 6 mjeseci nakon druge doze vakcine, odnosno 9 mjeseci nakon treće doze vakcine).
Za nadzor provođenja ove odluke zadužuje se Kantonalna uprava za inspekcijske poslove i MUP Kantona Sarajevo. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh