BiH

Alarmantno: BiH druga u Evropi po broju mrtvih od korone na milion ljudi

BiH je na drugom mjestu po broju mrtvih od korone na milion ljudi, navodi se u podacima na stranici Worldometers.

Koronavirus - Zena.blic.rs

U našoj zemlji je od koronavirusa umrlo je 13.696 ljudi, što znači da je na milion stanovnika umrlo 4215 ljudi, piše Raport.

Na čelu ove liste je Bugarska u kojoj je umrlo 31.838 ljudi, a na milion Bugara umrlo je njih 4635. Što se tiče ostalih zemalja u prvih 10, osim BiH, velik broj umrlih imaju Mađarska i Crna Gora.

Ipak, pojedine zemlje iz regiona imaju manji broj preminulih od koronavirusa na milion stanovnika. Slovenija je zauzela 13. mjesto s 2731 mrtvom osobom na milion stanovnika – od korone je u Sloveniji umrlo ukupno 5678 ljudi. Srbija se separirala od regije i na 30. je mjestu. Od posljedica koronavirusa umrle su 12.984 osobe, što znači da je na milion stanovnika umrlo njih 1495. U Hrvatskoj je od koronavirusa ukupno umrlo 12.983 ljudi. Hrvatska ima 4.066.593 stanovnika, što znači da su na milion stanovnika umrle 3193 osobe.

Lista zemalja – Raport.ba

Najmanji broj smrtnih slučajeva od koronavirusa na miliOn stanovnika ima Island (ako izuzmemo Vatikan). Naime, od koronavirusa umrla su 43 Islanđana. Poredak u cijelosti možete pogledati na ovom LINKU.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh