BiH

U SKB Mostar preminulo 6 osoba, 534 novozaraženih

U posljednja 24 sata u covid-bolnici SKB Mostar preminulo je šest bolesnika, dok je broj novozaraženih 534, priopćeno je iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK-a.

SKB Mostar - Vijesti.ba

Dvoje preminulih je iz HNK, a četvero s područja ZHK.

Na bolničkom liječenju trenutno je 118 pacijenata, od kojih je 14 na invazivnoj i 5 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 1475 uzoraka. U HNK pozitivnih je 534, i to 375 iz Mostara, 54 iz Čapljine, 38 iz Čitluka, osam iz Neuma, osam iz Jablanice, 14 iz Stoca, dvoje iz Prozor-Rame, četvero iz Ravnog i 31 iz Konjica.

Županijski i općinski sanitarni inspektori jučer su izdali 390 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 2465 rješenja, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh