BiH

Izetbegović o izmjenama Izbornog zakona: Svako od nas mora nešto dati da bi i dobio

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je u Mostaru prokomentarisao izmjene Izbornog zakona BiH te kazao da se dogovor možda neće postići u narednih mjesec dana, ali da u suštini jeste optimista.

Bakir Izetbegovic - N1

“Zna se šta je prijedlog SDA, ono što Ustav države i FBiH kaže da jeste pravo konstitutivnih naroda – biti predstavljen na čemu insistira HDZ i štititi vitalni nacionalni interes, na čemu insistiramo mi. Mi smatramo da domovi naroda isključivo trebaju štiti vitalni nacionalni interes. I ako postoje blokade, trebaju biti kreirani mehanizmi da ih otklone”, kaže Izetbegović.

Ističe da u prvi mah odgovori s obje strane jesu tvrdi, ali da je to tako kada se svako mora odreći nečega što drži u svojim rukama.

“Teško je izaći pred birače i reći da si nešto dao. Ali da bi se nešto dobilo, mora se i dati. Tako treba biti i s naše strane i sa strane HDZ-a. Nisam optimista možda da se riješi u narednih mjesec dana, ali u principu jesam. Učinit ću sve da se jedno neprirodno stanje popravi, jer smo pokvarili odnose, a to je štetno za BiH”, kazao je. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh