BiH

Mostar u prva tri dana 2022. posjetilo rekordnih 15 hiljada ljudi, očekuje se uspješna sezona

Dolaskom oko 15 hiljada turista u prva tri dana nove 2022. godine u Mostar, oboreni su rekordi na samom početku godine.

Mostar - Twitter

Time je najavljena uspješna turistička sezona u Hercegovini i probuđena nada u konačan oporavak turizma na jugu zemlje.

Ugostitelji, trgovci i turistički radnici u Staroj gradskoj jezgri su izuzetno zadovoljni, kako i sami gosti s kojima smo razgovarali, ali gradska vlast jer je obogaćena i gradska blagajna.

Direktor Turističke zajednice Mostar Mensud Duraković ističe da su svi smještajni kapaciteti na području Mostara danim popunjeni i da se za prenoćište doslovno tražilo mjesto više.

“U ova tri dana je Mostar posjetilo više od 15 hiljada ljudi i toliko je dobrih signala i pozitivnih vibracija poslano iz našeg grada da se jednostavno očekuje da će ovo biti uspješna turistička godina”, kaže Duraković za Klix.ba.

Ističe da je samo na organizovanom dočeku Nove godine u Mostaru na otvorenom bilo preko 12 hiljada ljudi, ali i da su svi smještajni kapaciteti na poznatom izletištu Rujište gdje se također slavila Nova godine bili popunjeni, kao i u drugim okolnim mjestima.

Nakon vikenda s obzirom na to da je ponedjeljak neradni dan, a u Mostaru je lijepo vrijeme i zaista ima dosta zanimljivih sadržaja, kako naglašava mnogi su svoj boravak produžili.

“Imamo ovdje nekoliko grupa Talijana koji uživaju u Mostaru i nekoliko su puta svoj boravak produžavali, što jasno govori koliko uživaju u Mostaru. Pored njih tu su nam i gosti iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Češke i Poljske”, kazao je Duraković zadovoljan početkom Nove 2022. godine u najvećem gradu na Neretvi.

Sve ovo, kako naglašava daje nadu i optimizam da će tokom zimskog vremena turisti dolaziti u Mostar, koji je zaista atraktivan svim posjetiteljima u svako doba godine.

Podsjeća da je pored Starog mosta i stare gradske jezgre veliki interes i za Blagaj, Podveležje, Forticu, te brojne znamenitosti.

Također je prepoznatljivo postalo mostarsko izletište Rujište među širim masama kako zbog prirodnih ljepota i zimskih radosti tako i svježeg zraka i velike količine munike, koja je ljekovita i preporučuje se svima koji imaju problema s dišnim putevima.

Uz sve navedeno, kako kaže Duraković sigurnosna situacija koja je tokom tri dana vladala u Mostaru je od izuzetno velikog značaja.

“Mostar je pokazao po ko zna koji put da je pravi domaćin i da se u Mostaru bez obzira od kuda dolaze, gosti mogu osjećati bezbjedno što je u današnje vrijeme jako važno”, zaključio je direktor TZ Mostar u razgovoru za Klix.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh