BiH

Prazne sarajevske ulice prvog dana 2022. godine

U Sarajevu, zbog pandemije koronavirusa, kao što je to bio slučaj i prethodne godine, ni ovog puta nije bilo organiziranog javnog dočeka Nove godine

Prvog jutra u 2022. godini prazne su mnoge ulice u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

U Sarajevu zbog pandemije koronavirusa, kao što je to bio slučaj i prethodne godine, ni ovog puta nije bilo organiziranog javnog dočeka Nove godine. Ipak, ono što je isto kao i u periodu prije pandemije, jesu prazne ulice u jutarnjim satima.

U skladu s ranijim odredbama, mnogi ugostiteljski i trgovinski objekti danas ne rade ili imaju prilagođeno radno vrijeme.

Sarajevo je nekoliko godina zaredom privlačilo brojne posjetioce iz zemalja bivše Jugoslavije i šire, koji su željeli upravo ovdje uživati u prazničnom duhu i tu zakoračiti u novu godinu.

Ipak, dolaskom pandemije, uvedene su brojne mjere, pa se samim tim i doček Nove godine dešava u znatno izmijenjenim okolnostima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh