BiH

Nešić: Mi smo opozicija Miloradu Dodiku, SDS i PDP imaju rok do kraja januara

Nenad Nešić, lider DNS-a, održao je danas sastanak s predstavnicima opozicionih stranaka kojim nisu prisustvovali SDS i PDP. Izrazili su žaljenje što ove dvije stranke nisu prisustvovale sastanku i poručili kako im je cilj imati 45 poslanika nakon sljedećih izbora, odnosno šest poslanika u Parlamentu BiH. Poručili su da su oni opozicija Miloradu Dodiku, a ne RS.

Nenad Nešić

Nešić: Osvijestili su nas izbori u Prijedoru
Nešić je rekao kako su ih osvijestili izbori u Prijedoru i da su se odlučili na sastanke i saradnju sa svima koji žele bolje u RS. Naveo je kako je bilo dovoljno vremena da se ovaj sastanak pripremi.

“Izbori u Prijedoru postavljaju upitnik iznad svačije glave. Mali broj ljudi izašao. Postavljam pitanje svima šta su nam poručili oni koji nisu izašli na izbore? Je li da idu iz RS? To je poraz i za opoziciju”, rekao je Nešić.

DNS nikada nikome nije poslao ultimatum, dodaje, ali jeste prijedlog kako će djelovati i kako vide političku scenu. Smatraju da se nešto mora mijenjati nakon 16 godina djelovanja SDS-a i PDP-a. prneosi “N1“.

“Ovo je patriotska opozicija, opozicija Miloradu Dodiku, a ne RS. Odlučili smo da ne zatvorimo naša vrata za kolege iz opozicije. Sačekat ćemo ih. Da vidimo koja dva političara imaju najveću podršku naroda i da ga podržimo ili ćemo izaći sa svojim kandidatima”, rekao je Nešić.

SDS i PDP imaju rok do januara
Istakao je kako su spremni za dogovor. Ako ne dobiju odgovor na ispruženu ruku do kraja januara, naveo je, formirat će treći blok.

“Gospodo iz opozicije, urazumite se. DNS je druga partija u opoziconom bloku, a treća u RS. Imamo jako i stabilno članstvo. Nemamo unutrašnje sukobe. Nenad Nešić nema namjere da se povuče s čela partije, a članovi nemaju namjeru da ga smijene”, poručio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh