BiH

Izmjene Zakona o PIO-u na sjednici Predstavničkom doma Parlamenta FBiH

Predsjedavajući Mirsad Zaimović sazvao je za danas 28. redovnu sjednicu Predstavničkog doma Federalnog parlamenta.

Predstavnički dom PFBiH - Fena

Nakon uobičajenog informiranja zastupnika o epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH, u najavljenom dnevnom redu ovog zasjedanja su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (hitni postupak), Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo (skraćeni postupak) te niz zakona predloženih po skraćenom postupku čiji je cilj da više općina u FBiH dobiju administrativno status gradova. To su općine: Bosanska Krupa, Orašje, Lukavac, Konjic, Stolac i Zavidovići.
Naredne tačke najavljenog dnevnog reda su prijedlozi zakona o slobodnim zonama u Federaciji BiH te o gasovodu “Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska“.

Zastupnicima bi trebalo da budu predočeni i izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća “Željeznice FBiH” d.o.o. Sarajevo za 2019. godinu te izvještaj o radu FERK-a za 2020., kao i prijedlog finansijskog plana – budžeta FERK-a za 2022.

Informacija Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije u vezi s povećanjem cijena električne energije u Federaciji BiH je naredna predložena tema, a potom kvartalni izvještaj o dugu Q3/21 te izbori i imenovanja.

Prije otvaranja ove 28. redovne sjednice Doma, bit će završena prethodna, s jednom tačkom u preostalom dnevnom redu – zaključcima Zakonodavno-pravne komisije.

Sjednica će biti održana u hotelu “Hills” na Ilidži s početkom u 10 sati.

Iz Federalnog parlamenta je učesnicima naznačeno da su u skladu s odlukom Kolegija Predstavničkog doma, prilikom ulaska dužni predočiti potvrdu o vakcinaciji, potvrdu o prebolovanom Covidu-19 unazad šest mjeseci, PCR ili brzi antigenski test ne stariji od 48 sati. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh