BiH

Veći odron na putu Zavidovići – Olovo, kod mjesta Ribnica

Zbog većeg odrona otežano, jednom trakom saobraća se na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, kod mjesta Ribnica.

Odron kamenja na saobraćajnicu - Ilustracija / Flickr.com

Kolovoz većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros je mokar i mjestimično klizav. Snijeg pada u višim planinskim predjelima, a ugažaneog snijega na kolovozu za sada ima na putnom pravcu Glamoč-Mlinište.

Jak vjetar stvara snježne nanose na putnom pravcu Kupres-Livno. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Ripač-Vrtoče, Ključ-Sanski Most i Gračanica-Šićki Brod-Kalesija.

Skreće se pažnja na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh