BiH

Gradonačelnica Karić nakon upućenih kritika: Napad osuđujem, a spirala zla…

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, oglasila se nakon kritika upućenih na njen račun nakon izjave o osobi koja je uputila prijetnje jednoj katoličkoj porodici u Sarajevu.

Benjamina Karić depo

Karić je tom prilikom izjavila kako je “moguće da je taj napad motivisan posljednjim izjavama Zorana Milanovića”.

“Nikada, nipošto i ničim ne želim da relativizujem ovaj gnusni čin napada na dom sarajevske porodice i to u periodu kada obilježavaju svoje najsvetije i najradosnije praznike.

Potcrtavam, moja intencija nipošto nije bila da napad na moje sugrađane na bilo koji način opravdam ili relativiziram šovinističkim ispadima Zorana Milanovića i svaki pokušaj da se tako predstavim, smatram krajnje zlonamjernim.

Naprotiv, moja namjera bila je ukazati na opasnost koju zapaljiva retorika nosi, spiralu zla koju teške riječi mogu pokrenuti i koja se nadvija nad našom zemljom.

Ne da bih umanjila ili relativizirala napad na moje sugrađane, nego da bih upozorila da se sa zapaljivom retorikom u cijeloj zemlji i regionu mora prekinuti odmah, prije nego situacija izmakne kontroli i prije nego problem dođe pred svačija vrata.

Napad na dom bilo koje sarajevske porodice je napad na mene i moj dom, napad na naše Sarajevo i na naš način života”, poručila je gradonačelnica Sarajeva putem svoje Facebook stranice. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh