BiH

Majke Srebrenice čestitale Jasmili Žbanić: “Ponosne smo ja nju i film”

Film “Quo vadis, Aida”, bh. rediteljice Jasmile Žbanić, osvojio je sinoć tri prestižne nagrade 34. Evropske filmske nagrade. Film je proglašen najboljim evropskim filmom, Žbanić najboljom rediteljicom, a glumica Jasna Đuričić koja tumači glavnu ulogu u filmu, proglašena je najboljom evropskom glumicom u 2021. godini.

majke Srebrenice i Jasmila Žbanić - Twitter

Majke Srebrenice uputile su čestitku i poručile da su ponosne na Žbanić i njen film.

“Sve čestitke našoj Jasmili Žbanić. Jasmila je osvojila nagradu “Evropska rediteljica 2021. godine” u okviru dodjele 34. Evropske filmske nagrade. Ponosne smo ja nju i film”, napisale su na Twitteru Majke Srebrenice.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH na svom Twitter nalogu čestitala je na velikom uspjehu.

“Čestitke Jasmili Žbanić, Jasni Đuričić i cijeloj glumačkoj ekipi i timu “Quo vadis, Aida?”, poručili su iz Ambasade SAD.

I član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je iskrene čestitke rediteljici Žbanić na osvojenoj nagradi u Berlinu.

“Čestitam Jasmili Žbanić i ekipi filma “Quo vadis, Aida?” na nagradi za najbolji evropski film godine. Ovaj veliki uspjeh filma još je veći s obzirom da su Jasmila Žbanić i Jasna Đuričić osvojile priznanja i na individualnom planu, za najbolju evropsku režiserku odnosno najbolju glumicu glumicu godine. Film „Quo vadis, Aida?“ predstavlja izuzetno važno umjetničko djelo, koje čuva i širi sjećanje na genocid u Srebrenici. Ovo je jako važan dan za bosanskohercegovački film ali i cjelokupno bh. društvo. Ovo je dan koji će se pamtiti u Bosni i Hercegovini”, napisao je član Predsjedništva BiH Džaferović. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh