BiH

Dodik govorio o planu za njegovo uklanjanje: Rekli su Cvijanović da me izbaci i preuzme SNSD

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik komentarisao je medijske navode da SAD i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić žele da ga izbace iz igre te da podstiču Željku Cvijanović da preuzme glavnu riječ.

Milorad Dodik

Dodik je na konferenciji za novinare rekao da je to priča za medijsko zabavljanje.

“Kao Grenell (Richard, op.a.) će nešto. On nije u admistraciji SAD-a. To je neki tip poznat odranije, bio je u Trumpovoj administraciji. Šta se sve lagalo prije tri mjeseca po medijima o meni, pa to više niko ne spominje”, rekao je Dodik.

Dodao je da je uvjeren u svoju potpunu koordinaciju s predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović. Međutim, on je otkrio da ga je Cvijanović nakon nedavne posjete SAD-u obavijestila da je u određenim krugovima ipak postojala ponuda o kojoj se priča u političkim kuloarima.

“Čim je došla, ona me odmah obavijestila da su joj neki rekli kako bi bilo dobro da izbaci Dodika i preuzme SNSD. Ona je ustala i rekla im ‘vidite li vi da sam ja ozbiljna žena, što pričate gluposti’. Nemam na tu temu ništa posebno da kažem”, izjavio je Dodik.

Dodik je ovo govorio na konferenciji za medije nakon današnjih sastanaka u Predsjedništvu BiH sa zamjenikom izvršnog direktora za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri EEAS-u Markom Makovecom i specijalnim izaslanikom predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom.

On je kazao kako taj susret nije dao neki poseban rezultat, ali je bio prilika da se razjasne neka pitanja koja se nameću kao opća.

“Povlačenje saglasnosti nisu ratne, već političke inicijative. RS neće ratovati i ako nas neko napadne vojno, mi ćemo se nastaviti boriti politički”, jedna je od njegovih poruka. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh